Dunia Ketandusan Lelaki Budiman?


Betul ke dunia sekarang ni dah ketandusan lelaki budiman? lelaki baik dan benar-benar boleh jadi pelindung kepada perempuan. Sekarang ni jangan kata mencari pendapatan, buat kerja rumah yang ringan, yang berat kebanyakannya terletak dibahu perempuan. Betul tak? bukan semua lelaki tapi kebanyakanla. Tak percaya? tanya saya :).Dulu selalu jugak aku tengok silelaki bukakkan pintu kereta untuk isterinya tapi sekarang sekali pun tak pernah nampak. hmm:(... Selalu diuar-uarkan isteri kena pandai layan dan jaga suami tapi suami sekarang pun langsung tak pandai layan dan jaga isteri. sedihkan..:(Berapa ramai yang tolong isteri memasak?membasuh? jaga anak? jawab sendiri ye.

Tak payah cakap kes suami isterilah. Masa bercouple pun berapa ramai yang belanja makwe? bukakkan pintu kereta? bertanya tentang keluarga? ambil berat? kalau ambil berat pasal duit ada kot? hmm..
Tapi semua ni pun pendapat orang je..berdasarkan pengalaman sekeliling dan sendiri juga. Janganlah kecil hati sebab memang hakikatnya begitu. Tak dinafikan masih ada lelaki budiman yang benar2 boleh jadi pelindung tapi berapa kerat jer, dan yang itulah yang menjadi idaman kami orang perempuan. So, di mana salahnya? didikan..makanan (yela..sekarang kan banyak yg segera)..keturunan? atau memang ego? Jawab sendiri k.. so kita jenguk kiri kanan.. ada tak lelaki budiman..?

No comments:

Post a Comment

My Birthday

Daisypath Happy Birthday tickers

Jom tengok blog kengkawan...